cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

duminică, 22 februarie 2015

Fiica mea și pantofiorii fermecați

Despre încălțămintea pentru copii aș putea vorbi o zi întreagă. De când voinicuța noastră a început marea aventură pe două picioare, am început să căutăm și să ne documentăm cât mai mult despre pantofii de copii, mai ales că am început să primim cadou fel de fel de botoșei, ghetuțe și pantofiori. Însă majoritatea era nesatisfăcătoare. Chiar și un ochi nespecializat ar observa, după felul în care pășește copilul, când o încălțăminte dăunează sau nu mersului.
Cei mai mulți copii învață să meargă undeva intre nouă și optsprezece luni, în funcție de rezistența și de stadiul de dezvoltare al musculaturii scheletice. Fiecare copil trebuie să fie tratat ca un individ ce își are propriul ritm de creștere. Am observat o tendință, printre tinerele mame, de a compara constant progresul copiilor, fără să mai țină seama că fiecare copil va începe să meargă atunci când va fi pregătit pentru așa ceva. Până la urmă, vorbim despre primii pași stângaci și timizi ai unei călătorii foarte lungi din viață. Să-i lăsăm deci, să se ridice și să îndrăznească a păși, atunci când vor simți că sunt gata.
Principala noastră grijă este să le oferim încălțămintea de calitate, care să le permită o experiență asemănătoare mersului desculț. Multe culturi, criticate poate de noi, moderniștii, păstrează nealterată această practică de a lăsa copiii, în primii ani de viață, desculți prin casă, prin grădină, pe nisip sau zăpadă. În acest fel, cei mici învață să meargă bine, au echilibru și își întăresc musculatura.

Am hotărât, în procesul nostru de căutare al pantofului perfect pentru buburuza mică, să cerem și părerea unor medici. În urma sfaturilor primite, ne-am conturat câteva cerințe clare despre ceea ce ne doream a fi încălțămintea cea mai sănătoasă :

- încălțăminte ușoară, cu talpă flexibilă, care să permită dezvoltarea mersului, antiaderentă și impermeabilă ;

- confecționată din piele moale (interior/exterior), fără întărituri, ultraflexibilă, care să nu permită împiedicarea prin exces de material sau cusături ;

- adaptată formei piciorușul, permițând confortul degețelelor ;

- prevăzută cu sistem eficient de închidere, dar ușor de manevrat de către adulți (gen arici) ;

- eventual, mărimi ajustabile pentru încălțămintea de primăvară /vară, știindu-se că piciorul celor mici crește foarte repede ;

- pentru  ieșirile în natură, la munte sau prin parc, e necesară susținerea gleznei ;

- ușor de curățat, rezistența la uzură, eventual reciclabilă (asta ca să fie în acord cu principiile noastre) ☺ ;

- modele vesele, colorate și naturale (cerință opțională).


Din recomandare în recomandare am ajuns, în cele din urmă, la Pantofiorul fermecat, un magazin online de încălțăminte sănătoasă, pentru bebeluși și copii.

 

Aici am descoperit cu bucurie foarte multe branduri românești, care merită din plin să fie promovate și cunoscute în rândul tinerilor părinți, deoarece, așa cum povesteam și într-un articol mai vechi, în spatele acestor mici afaceri dedicate bunăstării copiilor, stau părinți curajoși și ambițioși, care vor să schimbe mentalități și să educe.

Surprinderea mea a fost și mai mare când, pe lângă brandurile cunoscute de la noi din țară, producătoare de încălțăminte sănătoasă (Tikki, Melania, Baby Avus, Tino), am găsit pe site și un brand propriu, Kikki Shoes. Pantofii sunt confecționați manual, tot în România, cu pasiune și responsabilitate.

Prin gama variată de produse se încearcă acoperirea nevoilor pentru toate etapele de creștere : de la în încălțăminte pentru bebeluși, până la cea de băieți și fete cochete.

 

Calitatea materialelor, durabilitatea și confortul oferit de produsele distribuite prin magazinul online, reprezintă criterii stricte în alegerea producătorilor și partenerilor.

Vă invit, cu aceeași căldură cu care mi-a fost recomandat și mie magazinul, să căutați printre produsele listate, acei pantofiori fermecați potriviți, care să-i dea celui mic "praf magic" și curaj în a explora "lumea cea mare".

Noi i-am găsit, acum câteva luni de zile, iar de atunci am tot exersat prin casă alergatul, mersul pe vârfuri, țopăitul, în așteptarea primăverii cu alei însorite și iarbă crudă.

Pantofiori fermecați și copil epuizat













Surse:
http://www.scpod.org/foot-health/for-parents/baby-first-shoes/
http://www.babycenter.com/2_baby-on-the-move-cruising_1487416.bc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu