cutia cu pereti de cer

cutia cu pereti de cer

marți, 14 aprilie 2015

Dimineața de haiku




păpădii de piatră
pe rochia ei albă de in  - 
berze pe câmp



piatră de regi
și riduri pe lemnul vechi  -
parfum de vin roșu




magnolii pe-alei  -
păianjenii trezesc
firul ierbii




uitate în cui  -
atârnă la soare
mărgele de lemn












Sursă foto :
http://chichi.md/ro/item/49906/
http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2012/09/16/50a907697c42d5a663774683/300x185.jpg

vineri, 10 aprilie 2015

Să ne pregătim corespunzător de sărbători

Nu, nu mă refer la rețete de cozonaci sau pască, ori la rutina de curățenie de dinainte de Paște. Mă refer la trusa pe care ar trebui să o avem lângă noi în perioada meselor festive, pentru a nu ne număra printre cei care apelează Serviciul de Ambulanță.
Se știe că mâncarea tradițional românească, pe care o punem pe masă de Paște sau de oricare altă sărbătoare, nu este tocmai una ușoară și prietenoasă cu stomacul.
Despre combinațiile-bombă am tot auzit discutându-se în ultimii ani, dar parcă nu ne îndurăm să nu gustăm de Paște și din sarmale, și din drob, și din pastramă, și din plăcinte, și din vin, și... din ce mai vreți voi.

Dau aceste exemple, luând în calcul doar indivizii sănătoși, fără afecțiuni cronice. Chiar și în cazul acestora, combinațiile carbohidrați cu proteine, amidonoase cu proteine sau fructe cu legume ori proteine, rămân tot combinații proaste din punct de vedere al digestiei și disconfortului abdominal.

Dacă ar fi să vorbim însă despre patologiile aparatului digestiv, specifice sezonului de primăvară, lucrurile se complică. Cu toții știm că ulcerele și gastritele se reactivează, iar hiperaciditatea stomacului crește. Dacă la aceste probleme, contribuim și noi cu o alimentație irațională sau cu excese, cu siguranță vom ajunge pe mâna medicilor.
Nu voi insista în acest articol pe generalități acestor afecțiuni atât de frecvente în rândul romanilor; găsiți aici mai multe informații generale.

Intenția mea este să aduc în fața voastră, prin acest articol, indicații mai puțin cunoscute, pe care de multe ori din păcate, nu le primim în farmacie (de ce? e greu de spus, eu mi-am mai exprimat părerea și cu altă ocazie referitor la anumite categorii de farmacii din Romania).
Luând exemplul meselor copioase și haotice de sărbători, toată lumea "se aprovizionează"  cu Colebil și Ranitidină (cine n-a auzit de ele). Problema este că, din tendința de a umple sacoșa pacientului cu cât mai multe medicamente (pentru că patronii lanțurilor de farmacii amenință cu penalizări dacă valorea/bon nu este cât mai mare), unii farmaciști uită să ofere și consiliere pacienților.
În momentul în care pacientul face aprovizionarea pentru trusa medicală de acasă, rolul farmacistului este de a da/nota măcar o informație pentru fiecare medicament în parte.
Revenind la exemplul de mai sus, nu de puține ori am auzit "iau Ranitidina doar atunci când am arsuri". Total greșit!


Tocmai de aceea, voi face o listă de recomandări.


1. Arsurile gastrice ocazionale (provocate de mesele copioase și de creșterea secreției de acid la nivelul mucoasei gastrice) se tratează cu pansament gastric (medicament care neutralizează, antiacid ): Dicarbocalm, Rennie, Maalox (sau alte combinații de săruri de calciu, magneziu, aluminiu).

  • se administrează doar la nevoie, imediat după masă, efectul durând câteva ore
  • sunt masticabile (deci nu le înghițim cu apă)
  • în cantități mari (cele cu conținut ridicat de calciu) pot favoriza constipația, deci atenție la numărul de comprimate/zi
  • în cazul persoanelor cu medicație pentru afecțiuni cronice (hipertensiune, diabet etc.), e obligatoriu ca antiacidele să se administreze la cel puțin două ore distanță de celelalte medicamente, pentru a nu le modifica absorbția, și implicit, concentrația
  • această categorie poate să facă parte din trusa medicală de urgență a unei familii

2. Hiperaciditatea gastrică care persistă o perioadă îndelungată și este asociată cu gastrita, de exemplu, se tratează, conform schemei date de medic, cu inhibitoare ale secreției de acid gastric, de tip Omez, Nexium, Ranitidina.

  • tratamentul este de lungă durată, nu se administrează ocazional
  • de obicei, se administrează pe stomacul gol cu jumătate de oră înainte de masă 
  • medicul personalizează schema de tratament pentru fiecare pacient în parte, intervalul și frecvența de administrare
  • tratamentul nu se întrerupe niciodată brusc, ci treptat, pentru a evita efectul rebound, care duce la reapariția violentă a simptomelor 
  • această categorie nu ar trebui să facă parte din trusa medicală de urgență a familiei; deci nu vom lua Ranitidină după masa copioasă de Paște! 

3. "Colesterol mărit" (nu e tocmai o exprimare medicală corectă, dar am ales să o folosesc,  deoarece așa sunt cunoscute hiperlipidemiile de către pacienți ) se tratează/menține în parametri acceptabili cu hipolipemiante care reduc nivelul anormal de mare al lipidelor din sânge (colesterol, trigliceride)

  • conțin combinații de acizi grași Omega 3,6,9,  fosfolipide și antioxidanți (pentru exemplificare, citiți aici
  • capsulele se iau cu apă, de obicei în doua parte a zilei. 
  • efectul nu este unul de tip imediat, ci unul de menținere a unei concentrații optime; curele de tratament ar trebui să fie de 3 - 6 luni, urmate de o pauză de o lună de zile și repetare
  • deși se încadrează în categoria medicației de lungă durată, această categorie trebuie să facă parte din trusa medicală a unei familii, deoarece valorile mari ale lipidelor pot cauza multe alte probleme de sănătate (ateroscleroza, hipertensiune) ; în plus, ultimele statistici indică o creștere îngrijorătoare a acestor probleme la pacienții tineri. 

4. Toxiinfecții alimentare, scaune diareice, vărsături în cazul adulților se tratează cu antiinfecțioase intestinale + inhibitoare ale mobilității intestinale, de tip Furazolidin, Loperamid (Imodium, Lopedium)
  •  În cazul copiilor mici, se impune prezentarea la medic! 
  • tratamentul de urgență, pentru încetinirea tranzitului: 2 cpr de Loperamid (Imodium, Lopedium), urmat de 1 cpr după fiecare scaun diareic. Deci nu se ia la ore fixe! 
  • tratament de susținere, obligatoriu împreună cu cel de urgență, presupune: Furazolidin (sau alte recomandări ale personalului medical) la un interval de 6 ore (deci 4cpr/zi), minim 3-5 zile
  • se impune refacerea echilibrului hidroelectrolitic prin administrări constante de lichide/ceaiuri ușor indulcite/săruri minerale, vitamine efervescente 
  • se evită lactoza, preparatele fierbinți sau reci, cafeaua, ciocolata, mierea
  • această categorie de medicamente ar trebui să se găsească în trusa medicală a oricărei familii

5. Digestie dificila, dureri în capul pieptului, senzație de plin, acestea sunt, din nou, simptome prezentate pe înțelesul oricărui pacient. Medicația corespunzătoare cuprinde: coleretice (substanțe care stimulează secreția bilei) și colecistokinetice (substanțe care favorizează golirea vezicii biliare).

  • din prima categorie prezentată, face parte Anghirolul, care are efect coleretic, tocmai de aceea se administrează cu 30 de minute înainte de masă, pentru a avea suficient timp ca să stimuleze secreția biliară. Se pot face cure de câte 20 de zile, cu 1-2 cpr X 3/zi.
  • binecunoscutul Colebil are efect colecistokinetic, dar și slab coleretic și antiseptic biliar, de aceea se administrează imediat după masă (1-2 cpr). La fel se va administra și Fiobilinul 
  • important de știut, nu orice senzație de gheață sau vărsături se asociază cu probleme biliare. Uneori, în spatele acestor simptome se poate ascunde o hiperaciditate gastrică sau probleme ale sfincterului Cardia, care permit reîntoarcerea acidului răspunzător de senzația de arsură pe gât.
  • categorie care nu trebuie să lipsească din trusa familiei, mai ales de Paște. 

Aceste sfaturi, spre bucuria mea, le-am primit de la personalul medical dintr-o farmacie independentă din sectorul în care locuiesc, farmacie care este înscrisă în cunoscutul proiect Vivat-Familia.
Ideea acestui articol mi-a venit după ce am discutat cu farmacistul despre existența unor truse medicale, special concepute pentru diferite sezoane și afecțiuni, care se găsesc în toate unitățile semnalizate cu sigla Vivat-Familia (trusa de iarnă, de primăvară, de răceală, de mișcare etc.)
Dacă nu ați remarcat încă aceste farmacii și dacă nu ați apucat să vedeți nici spotul de la TV, atunci vă schitez eu despre ce e vorba.











Proiectul Vivat cuprinde peste 800 de farmacii independente, asociate cu scopul de a ține piept marilor lanțuri de farmacii în care meseria de farmacist ajunge să se degradeze sub presiunea targetelor.
Săptămânal, peste 700.000 de pacienți trec pragul farmaciilor independente și apelează la serviciile profesioniste din cadrul acestor unități medicale, care se luptă să recâștige respectul și încrederea pacientului pentru halatul alb.





Acest articol nu încurajează automedicatia, ci doar explică erori frecvente în administrarea anumitor medicamente! 
Articolul conține informații generale, care nu pot substitui un consult la medicul specialist. De asemenea, pentru mai multe informații privind posibilele interacțiuni medicamentoase, întrebați farmacistul Dvs de încredere! 

joi, 9 aprilie 2015

Primul meu DIY - balconul Buburuzei

Având ca sursă de inspirație deja celebrul clip, Grădina lui Costin, am răspuns afirmativ provocării lansate de BlogalInitiative și Provident și am pus la cale primul meu proiect DIY din această primăvară.


Cum provocarea a venit chiar înainte de sărbatoarea Paștelui, când tot românul gospodar se apucă de curățenie generală în casă, în grădină și în curte (dacă le are), m-am hotărât să-mi "împrospătez" puțin balconul, din lipsă de spațiu verde, dar și impulsionată de premiul pus la bătaie de organizatori.
După discuții cu Buburuza mică (ajutor de nădejde, desigur!) și liste lungi cu calcule, am schițat proiectul și ne-am apucat de cumpărături.

Bugetul maxim: 

  • 500 lei (condiția impusă de organizători)


Obiecte pe care deja le aveam în "gospodărie"

  • folie de protecție
  • lavete, șervețele umede, mănuși de protecție
  • soluție de îndepărtarea mucegaiului și burete abraziv
  • mochetă (90x400)
  • plante ornamentale de apartament ( Dieffenbachia, săbiuță, bambus)
  • decorațiuni textile (ghirlande de flori) - proiect DIY din iarnă


Listă cumpărături:

  • vopsea lavabilă albă (2,5L) = 30 lei
  • amorsă (1L) = 9 lei
  • set pensule diferite dimensiuni = 12 lei
  • trafalet = 15 lei
  • pigment verde și roșu (30mL) = 9 lei/buc
  • perdea pentru balcon (5m lungime)  = 18 lei/m
  • 2 scaune rabatabile = 40 lei/buc
  • măsuță de cafea = 55 lei
  • orhidee albă = 36 lei
  • begonie albă = 18 lei
  • decorațiuni (mini-tavă bambus, bufniță lemn, lumânări decorative) = 58 lei
  • vază de sticlă = 35 lei
  • ramuri uscate de eucalipt, pictate auriu și argintiu = 20 lei
Total = 476 lei


Wishlist (deoarece bugetul propus de organizatori și/sau disponibil în buzunarul propriu, nu permite deocamdată alte achiziții):

  • mochetă nouă și de dimensiuni mai mari (100x500)
  • storuri romane (pentru zilele sufocante de vară)
  • geamuri termopane ..., mai ales că primaria de sector a sistat lucrările de reabilitare ale blocurilor, care ar fi inclus și schimbarea geamurilor și a tâmplăriei. 

Acestea fiind spuse, să ne apucăm de treabă!

Mai întâi am frecat cu un burete abraziv și o soluție specială mucegaiul apărut peste iarnă din cauza neetanșeității geamurilor. Am lăsat pereții să se usuce 24 de ore, apoi am aplicat amorsa și vopseaua lavabilă albă, pe toată suprafața balconului.


După aceea, am notat dimensiunile modelului din partea de jos a balconului și am preparat (ochiometric), cu pigment colorat, trei nuanțe: verde, roz și roșu.

 
 


După ce mi-am făcut încălzirea, am lăsat spiritul artistic să îmi ghideze pensula. Ce a ieșit, veți vedea în imagini.










După încă 24 de ore, am început parte a doua - curățenia și decorarea balconului. În tot acest timp, micuța Buburuză m-a supravegheat, mi-a dat indicații (pe limba ei, desigur!) și m-a ajutat la curățenie.



Am așezat perdeaua, florile, decorațiunile, iar la final, am savurat prima cafea în balconul "înverzit".







 


Se observă că intenția mea a fost de a da înalțime "grădinii" de pe balcon, alegând motivul liniar (modelul de pe covor și de pe perete are corespondent "viu" în plantele înalte din colț). Paleta de culori aleasă cuprinde: tonuri de verde (plante, covor, pernă scaun, pictură perete), auriu (covor, bufniță, tăviță de bambus, ramuri de eucalipt uscate și vopsite), roz (pictură perete, ghivechi), argintiu (scaun, frunze de eucalipt uscate și vopsite), negru (covor, masă, bufniță).

Dacă proiectul acesta, cu care m-am înscris la concurs, va convinge juriul să intre în top 3, cu siguranță voi folosi premiul să definitivez amenajarea balconului, în ordinea enumerată mai sus, la Wishlist.
Oricum, pentru a duce la bun sfârșit amenajarea și a rezolva problema geamurilor termopane și a tâmplăriei, în decursul acestui an, va trebui să iau în calcul și un împrumut rapid, cu rate fixe. 
Ca să se poată bucura micuța Buburuză de "grădina" de la etajul nouă.



Despre provocarea Spring SuperBlog 2015

Am aflat de competiția SuperBloggerilor pe la sfârșitul lui 2014, din articolele blogerilor consacrați. Am luat pulsul ediției de toamnă - iarna 2014, citind poveștile și impresiile participanților. Astfel am reușit să îmi fac o idee despre această competiție și să intuiesc ceea ce avea să urmeze la Spring SuperBlog 2015.

Cu mare curiozitate am așteptat startul competiției și primele probe, fiind încântată de temele propuse, dar mai ales de incurajarea (și punctarea) originalității.
Cum era de așteptat, unele probe mi s-au potrivit mănușă, în timp ce la altele am fost destul de rigidă. Au fost și surprize plăcute, au fost și dezamăgiri.
Au fost termene limită și au fost multe întârzieri, mai mult sau mai puțin justificate; a fost un martie plin de inspirație, de emoție și de cuvinte noi, au fost zile lungi de joacă și nopți și mai lungi, cu treziri dese din cauza măseluțelor; au fost portrete și schițe și multe creioane colorate pe pereți; au fost toate cât o secundă de viață, ca multe alte momente importante care aleargă pe lângă noi mult prea repede.

Concluzionând, competiția Spring SuperBlog 2015 a stors cele mai inedite sau năstrușnice idei din căpșorul tuturor participanților și a evidențiat bloggerii "cu greutate" ai momentului.
Cu permisiunea colegilor bloggeri și a fostului (de acum) juriu, voi prezenta (cât se poate de subiectiv) câteva articole pe care le-am citit cu mare drag:
Iar activitatea și inspirația mea de martie se regăsește mai jos:

1 Vise tivite cu ață colorată
90 pts
2 Un om care inspiră
90 pts
3 Din culisele farmaciei
84 pts
4 Spune-mi ce cărți citești, ca să îți spun ce fel de turist ești!
95 pts
5 Cei trei purceluși și certificatul energetic
90 pts
6 Bărbații din viața mea
81 pts
7 Salvați Stejarii!
97 pts
8 Alergiile și inteligenta artificială
92 pts
9 Strategie de curățenie
90 pts
10 Despre Spring SuperBlog și prietenii săi
83 pts
Total:
892 pts
- 50 pts (5 zile penalizare)
locul 38 in clasamentul general

  • Cea mai plăcută surpriză/notă: Proba 4
  • Cea mai neplăcută surpriză/notă: Proba 8
  • Cea mai grea/rigidă probă: Proba 6
  • Cea mai frumoasă probă: Proba 1


Noi provocări? 

Cu siguranță, da! 
Aștept SuperBlog de toamnă, mult mai pregătită (cel puțin din punct de vedere organizatoric), cu mult mai mult curaj și cu dorința/curiozitatea de a participa la viitoarea gală (mai ales acum, că am observat în pozele de la gala ce a avut loc weekendul trecut, că nu aș fi fost singura mamă cu bebeluș purtat - felicitari Maria!)

Noi proiecte? 

Cât mai multe, pentru că de blogging nu te saturi așa ușor: începând cu mutarea pe domeniu propriu imediat după sărbători și dezvoltarea pe partea de comunicare în online, până la implicarea în campanii sociale și proiecte ce țin de parenting și farma.


Iar Sărbătoarea Paștelui vine la fix pentru meditații și relaxare, în îmbrățișarea familiei, cu Buburuza de gât. 


Sărbători cu bine să avem, SuperBloggeri!







Sursă foto
http://amysimpsononline.com/blog/
http://2070decuvinte.blogspot.ro/2013/05/decoratiuni-de-paste-diy-care-se-fac-rapid-in-15-minute.html

luni, 6 aprilie 2015

Nebunia lenjeriile de pat românești

Cred că ați observat cu toții că, în ultima perioadă, rețelele de socializare sunt pline de reclame și review-uri ale unor produse care își găsesc utilitatea în orice dormitor din lume: lenjeriile de pat.
Inițial, nu mi-au atras atenția prea mult, am considerat că alegerea unei lenjerii de pat nu e indicat a se face online (mai ales în cazul unui client dificil de convins și de mulțumit). Consideram că, doar prezentarea elegantă dintr-un magazin specializat poate ajuta cumpărătorul să găsească lenjeria potrivită.
Personal, sunt genul de client care pune mare preț pe recomandările reprezentantului/vânzătorului. Întreb, încerc, verific și antrenez vânzătorul într-o discuție care să îmi ofere cât mai multe informații despre produsul dorit. Iar atunci când produsul vizat este un articol textil (fie ca este vorba de îmbrăcăminte sau textile pentru casă) țesătura și impactul tactil sunt foarte importante în formarea unei impresii și luarea unei decizii.
Iată de ce, atunci când am descoperit site-ul care comercializează Lenjeriile de pat Pucioasa, am fost sceptică, mai ales când am văzut promoțiile lor (1+1) și imaginile de descriere.


Numai că, mergând în vizită la o prietenă blogăriță, care a participat și câștigat la campania organizată de BlogAwards și Lenjerii de pat outlet, am putut să văd "pe viu" detaliile produselor și aspectul. Vă pot spune doar că am rămas plăcut surprinsă de calitatea materialului (criteriu meu principal de alegere), dar și de imprimeurile vii.
Astfel că, stând de vorbă cu prietena mea, m-a convins să particip la a doua competiție organizată pe BlogAwards, la care sunt puse la bătaie, din nou, premii sub formă de seturi de lenjerii.
În speranța că în curând voi povesti despre propria experiență cu aceste produse, voi reveni cu imagini și detalii interesante pentru pasionații de vise plăcute în confortul bumbacului satinat.



vineri, 3 aprilie 2015

Cum ar trebui sa arate un blogger-ambasador Vegeta?

Când m-am trezit pe peronul gării, cu geamantanul într-o mână și cu lacrimile în cealaltă, îmbrățișându-mi părinții si făcând promisiuni lungi, deși știam că despărțirea nu avea decat 100 de kilometri lungime și vrea 5 ani latime (și ăia cu vacanțe lungi și weekenduri pe acasă), am simțit că a venit acel moment, în care trebuia să recunosc că viata-mi urma sa fie în propriile maini.

Perioada studentiei m-a trezit insa din vaicareala de copil care se credea in siguranta doar "sub fusta mamei" si m-a fortat sa accept Bucurestiul "cel infiorator", ca pe un rau necesar, aducator de oportunitati pe care orasele de provincie nu le pot oferi.

A aparut firesc si dragostea, in peisajul gri al fostului si indepartatului Mic Paris, echilibrand doruri si goluri adanci din sufletul meu.
Astazi imi amintesc zambind ca, nimic de pe cartea lui de vizita nu a mai contat, atunci cand am aflat ca gastronomia nu-i e deloc straina, fiindu-i chiar sursa de manifestare artistica (pe langa multe alte talente ce asteapta latent si astazi decorul potrivit pentru explozie).
As glumi, spunand ca din acest motiv l-am luat de sot, privind si din perspectiva tinerei mame, care vrea sa plece linistita la serviciu, stiindu-si copilul ingrijit si bine hranit de sot. Dar sunt convinsa ca e primul care imi citeste randurile de pe blog, asa ca incerc sa indulcesc afirmatia cu putina scortisoara si tarta de portocale, langa cafeaua de maine dimineata.

Probabil va intrebati acum ce legatura am eu cu brandul Vegeta, daca in bucataria noastra eu sunt mai mult consumator?

Toata lumea se asteapta, ca ambasadorul desemnat de Vegeta pentru a condimenta impreuna primavara, cu proiecte, povesti si idei inspirate, sa fie MasterChef in persoana. Sau poate nu?!?! Oare calitatile mele de bucatar de litere nu ar fi suficiente?
Cuvintele bine dospite se dau ca painea calda, atunci cand cititorii renunta la dietele epuizante ale cotidianului si cauta aburii parfumati ai momentelor de familie.
Sunt convinsa, ca din postura de blogger ambasador, as umple cutia cu tus de mirodenii alese, cu care sa duc cititorii spre arta de dincolo de farfurie.

Cu ce m-ar ajuta acest statut, chiar si pentru o perioada de cateva saptamani?
I-as dovedi adolescentei care isi lasa parintii pe peronul unei gari, acum zece ani, ca trenul in care a urcat chiar era trenul vietii ei, acela care trece o singura data si care deschide lumi , ca-n povestile copilariei.

Cand spui "ambasador", il identifici pe cel ce poarta aceasta onoare, cu valorile brandului alaturi de care porneste la drum, cu traditia si istoria acestuia, cu principii si crezuri transmise generatie de generatie.
Astfel ca, din aceasta colaborare, as indrazni sa-mi pudrez penitele de scris, ce-mi stau ca muze pe birou, cu verticalitatea si profesionalismul unui brend atat de consacrat, tocmai pentru a traversa timpul cu povestile mele de ieri si de azi.


joi, 2 aprilie 2015

Primăvara în grădina bunicilor



E un sat de munte, cu oameni rumeni în obraji, cu povești din vremea lui Negru Vodă și cu ape repezi și reci.

E un sat ce albește de flori de abia în mai, de pruni, și peri, și gutui; un sat cu tradiții și multe vorbe vechi, cu biserică de piatră și sânziene la porți.

E un sat de munteni, cu miros de mere coapte și stele căzătoare la geam, cu câini ciobănești și opinci în pridvor.

E satul copilăriei mele, tărâmul fără timp și fără goliciune.

Prea sus, ca sa fie poluat,
prea mic, ca sa fie dărâmat,
prea natural ca sa fie sufocant,
dar prea departe, ca să fie regăsit de nepoți și strănepoți.

Drama satului de munte, îmbătrânit și mult prea tăcut, e drama bunicilor și părinților lăsați în urmă, prinși într-o lume arhaică, prin rădăcini ce nu se vor desprinde niciodată.


Fac parte din acea categorie de copii, care a învățat să meargă mai întâi pe iarba udă, care a alergat în fiecare primăvară cu iezii din grădină, care a ascuns zmeura în buzunarele rochiței și florile de cireș în păr. Dar care, atunci când a crescut, a pornit de-a lungul apei repezi, spre orașe aglomerate și stridente, lepădând ilicul țărănesc și copilăria brodată cu flori.

De douăzeci de ani mă tot întorc la munte, să-mi regăsesc bunicii și casa lor din stânga uliței. Albiti de viață și de griji, mă așteaptă mereu cu aceleași îmbrățișări. Și cu povești, din vremea lor, din vremea mea de copil, din vremea satului de demult.

Încerc de fiecare dată când ajung la ei, să le întind mâini de ajutor, atât cât timpul îmi dă răgaz. 
Acum că e primăvară, au multe "treburi" în grădină. Livada, pentru un muntean, e printre cele mai importante locuri de activitate.

Așa că, bazându-mă pe sora mea, care tocmai și-a luat licența în Horticultură și Peisagistică, ne-am dedicat weekendul lucrărilor de primăvară din grădină.
Am început prin achiziționarea "instrumentului principal" , care să ne ușureze munca și să ne permită să realizăm tot ce ne-am propus în puținul timp de care dispunem.

Orice curățenie de primăvară, presupune curățarea pomilor și pregatirea pentru perioada de inmugurire. Cum aceste operații nu sunt la îndemâna oricui, un motofierastrau profesionist, ușor de manevrat chiar și de o femeie, poate face minuni în livadă. Modelul ales de mine dispune și de un sistem antivibrații, ceea ce e aduce un plus de eficiență și confort, mai ales atunci când vorbim de o grădină mare, așa cum întâlnim la munte.

Cu indicațiile precise ale proaspătului inginer horticol, cu puțină vreme bună și zumzăit timid de primăvară, weekendul Floriilor va fi dedicat pomilor din grădina copilăriei, urmând ca după sărbătoarea Paștelui, să pregătim și trandafirii din fața casei. 
Dar pentru acest plan, va fi mai întâi nevoie, de noi cumpărături de la Gardenpedia (foarfece, mănuși, grebla de frunze), pentru că uneltele vechi, din podul casei, și-au spus de mult povestea.